نمونه سوالات پیام نور
به فایل سون خوش آمدید

جهت استفاده بهتر از گوگل کروم استفاده نمایید.

منو كاربري
تبلیغات

سیلویکا

Image result for ‫سیویلیکا‬‎

نرم افزار آموزشی شهاب

فایل های بیشتر
آمار
تعداد دانلود فايل : 17 دانلود
امتیاز فایل : -3 امتیاز
بازدید : 881 مرتبه
گزارشات سايت

فايل هاي رايگان:
    1,657 فايل
فایل های غیر رایگان :
    5,442 فايل
فایل های ويژه:
    204 فايل
مجموع كاربران ويژه :
    0 كاربر
مجموع کاربران عادي :
    6,263 كاربر
adsads
تاثیر میزان اشتغال مادران بر روی میزان ناسازگاری رفتاری فرزندان
تاثیر میزان اشتغال مادران بر روی میزان ناسازگاری رفتاری فرزندان
تاریخ ارسال : 19 /01 /1393
دسته بندي: پابان نامه - پروژه - مقاله - تحقیق,علوم انسانی,علوم تربیتی,روانشناسی,علوم اجتماعی
حجم فایل : 79.47 كيلوبايت
فرمت فايل هاي فشرده : WORD
تعداد صفحات : 66 صفحه
امتیاز : -3




قیمت : 7,900 تومان



توضیح :

                                     این پایان نامه ورد و اماده پرینت میباشد

موضوع پایان نامه:      تاثیر میزان اشتغال مادران بر روی میزان ناسازگاری رفتاری فرزندان

فهرست مطالب

عنوان                                                                                             صفحه

چکیده................................... 1

 

فصل اول : مقدمه

سازگاری اجتماعی نوجوانان ............... 3

اهمیت پژوهش ............................. 6

ضرورت پژوهش ............................ 6

محدوده پژوهش ............................ 7

تعاریف مفاهیم .......................... 7

متغیرهای پژوهش ......................... 7

فرضیه های پژوهش ........................ 7

 

فصل دوم : پیشینه پژوهش

سازگاری اجتماعی ........................ 9

نقش مادری و اهمیت روابط متقابل مادر –کودک   12

اشتغال زن .............................. 12

اشتغال زن در خارج از خانه .............. 15

عوامل موثر در سازگاری اجتماعی .......... 23

انگیزه های اشتغال زنان ................. 25

تاثیر اشتغال سطح تحصیلات مادر و وضعیت اقتصادی خانواده بر روی فرزندان ................................ 26

تاریخچه اشتغال زن در ایران ............. 36

مسائل اشتغال و کارآفرینی زنان در ایران . 38

تبعیض های جنسیتی در نوع آموزش .......... 40

وضعیت حقوقی و قوانین ................... 40

 

فصل سوم : روش تحقیق

روشهای جمع آوری داده ها ................. 43

روش تحقیق ، ابزار اندازه گیری ........... 43

توصیف مقیاسهای سازگاری اجتماعی پرسشنامه روانی کالیفرنیا (CPI)........................................ 48

خصوصیات ابزار روان سنجی................. 48

جامعه آماری پژوهش ...................... 49

نمونه آماری پژوهش ....................... 49

روش نمونه گیری .......................... 49

روش تجزیه و تحلیل داده ها ................ 49

توصیف نتایج ............................ 50

جداول 1................................. 50

 جدول 2................................. 51

جدول 3.................................. 52

جدول 4.................................. 53

 

فصل چهارم : تجزیه و تحلیل داده ها

تحلیل نتایج ............................. 56

فرضیه اول .............................. 56

جدول 4-1 ............................... 57

فرضیه دوم .............................. 57

جدول 4-2................................ 58

 

فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری

بحث و بیان نتیجه ........................ 60

محدودیتها ............................... 61

پیشنهادات .............................. 62

منابع و ماخذ ........................... 63

چکیده:

پژوهش حاضر به منظور بررسی تأثیراشتغال مادران بر سازگاری اجتماعی پسران مقطع راهنمایی شهرستان شهریار در سال تحصیلی 81-1380انجام گردید.

جامعه آماری شامل همه ی دانش آموزان پسر مقطع راهنمایی شهرستان شهریار بوده که باروش نمونه گیری در دسترس 76 نفر انتخاب شده اند در دو گروه 44 نفری که مادران غیر شاغل(خانه دار) و32 نفر مادران شاغل داشتند به  پرسشنامه سازگاری اجتماعی کالیزنیا(cpi) پاسخ دادند.

این  پژوهش دو فرضیه داشت که ،پس از تحلیل داده ها نتایج زیر را نشان داده است.

فرضیه اول مبنی بر وجود رابطه معنی دار بین اشتغال مادران وسازگاری اجتماعی پسران در سطح معنی دار 05/0 رد گردیده و 277/0= tبدست آمده حاکی از عدم وجود رابطه می باشد.

فرضیه دوم مبنی بر وجود رابطه معنی دار بین چه کسانی  وسازگاری اجتماعی پسران در سطح معنی دار 05/0 ونتایج تحلیل ANOVAرد گردیده وحاکی از عدم وجود رابطه می باشد یعنی،اشتغال مادران،تأثیر در سازگاری اجتماعی فرزندان پسر ندارد.

فصل اول

مقدمه

 

سازگاری اجتماعی نوجوانان

روسو در قرن 17 مقالات متعددی در زمینه مسائل کودکان ارائه داد وعنوان کرد که کودکان زمینه ذاتی تشخیص درست از نادرست را دارا هستند،ولی تحت تأثیر قیود اجتماعی قرار گرفته اند. وی معتقد بود که کودک به طور ذاتی کارشگر فعالی است که تونائیهای بی شماری دارد واگر بزرگسالان زیاد دخالت نکنندتوانائیهایش شکوفا خواهد شد.(دبس، 1353).

 نظرات افرادی مانند فروید،دیوئی وتغییرات اجتماعی حاصل شده در قرن حاضر تربیت کودک را دوباره مطرح کرد.

بطور خلاصه برخی از دانشمندان معتقدند کودک، موجودی گیرنده ودارای مغز انفعالی است که صرفاً به عوامل محیطی مانند تشویق وتنبیه پاسخ داده ورفتارش را بدینسال پایه گذاری می کند برخی دیگر تصور می کنند که رشد ونمو کودک در اثر یادگیری فعالانه او با محیط است وبه واسطه ابتکار وفعالیت وکسب تجارت شکل می گیرد امروزه ما شاهد آن هستیم که مهمترین اهمیت را برای کودکان قائل هستند دانشمندان گوناگون مطالعات گسترده ای در مورد نحوه رشد وپرورش کودکان دنبال می کنند اغلب متخصصین دوران کودکی وبه ویژه از تولد تا 6-5 سالگی را دوران پی ریزی شخصیت واساس مهمی برای رفتارهای آتی فرد می توانند آنان معتقدند شخصیت پدر ومادر وکیفیت آنان، بیش از هر عامل دیگری در تربیت وتکوین شخصیت طفل اثر گذار می باشد. والدین اولین کسانی هستند که در آئینه وضمیر حساس کودک نقش می بندند البته افراد دیگری به غیر از پدر ومادر در شکل گیری عادات ورفتارهای کودک مؤثر هستند ولی کیفیت این تأثیر گذاری نسبت به والدین به خصوص ما در دوران اولیه زندگی ضعیف می باشد.

مطالعات نشان داده است که اختلاف خانوادگی واشتباهات تربیتی ونیز بی اطلاعی والدین از تأثیر رفتار خود، عوامل مؤثری هستند که در سرنوشت آتی کودک سازگاریها وناسازگاریها، خوشبختی یا بد بختی او مؤثر هستند(قاسمی 1357) همه ما می دانیم که در میان همه پستانداران، نوزاد آدمی ناتوان ترین آنهاست وبه طولانی ترین دوره رشد نیاز دارد تا بتواند به کلیه فعالیتها ومهارتهای ویژه خود تسلط یابد فرزند آدمی، سالها وابسته است وتا دست یافتن به مرحله استقلال باید دوره طولانی یادگیری واکنش متقابل را از سربگذارند(اتکینسون، 1368).

اما پژوهشهایی که برروی نفرادان صورت گرفته،به طور فزاینده ای حاکی از آن است که چنین تأثیری جنبه متقابل دارد. یعنی رفتار  نوزاد نیز پاسخهای والدین را شکل می دهد. برای مثال نوزادی که با قرار گرفتن در آغوش مادر آرام می گیرد احصاص بسندگی ووابستگی را در مادر ازدیاد می بخشد.

ماسن وهمکاران(1990) معتقدند بر طبق نظر بالبی نتیجه عمده کنش متقابل بین مادر وفرزند، به وجود آمدن نوعی وابستگی عاطفی است این ارتباط عاطفی سبب می شود که کودک به دنبال آسایش حاصل از وجود مادر باشد به خصوص هنگامی که احساس ترس وناامنی می کند، این وابستگی به مادر، نتایج طولانی خواهد داشت این نتایج عبارت است از :

فراهم آمدن سرمایه از امنیت عاطفی برای کودک وپی ریزی شالوده رابطه بعدی کودک با والدین اش ونیز نفوذی که آنها بعداً می توانند در اوداشته باشند.

-     هر چند كودك انسان ظاهراً تمايلي فطري براي دلبستگي به ديگران دارد، اينكه كودك به كدام يك از والدين وابسته شود و نيز شدت و كيفيت وابستگي او تا حد زيادي بستگي به رابطه فردي والدين با كودك دارد. مطالعات نشان داده است در اغلب خانواده ها تاثير مادران در خلق و خوي كودكان بيشتر از پدران است. البته دليل اين امر شايد ناشي از آن باشد كه قسمت اعظم مسئوليت پرورش فرزند به مادر محول مي شود اين تاثير مادري در صورتي كه به حد افراد نباشد هيچ گونه اثر سويي برشخصيت كودكان به جا نمي گذارد (راجرز، . 1357).

-     كاركرد زنان در خارج از خانه همانند ديگر پديده هاي اجتماعي اززمان به زمان ديگر متحول مي شود و اين تحول و تغييرات ناشي از آن مي تواند مورد مطالعه قرار گيرد (جار اللهي 1373).

-     از ديدگاه روان شناسي، اشتغال زن،  اولين اثرش تغيير در نحوة اجتماعي و تعاون با انسان هاست كه مي تواند روي خود پنداري آنها و همچنين موفقيت ايشان در امور مربوط به خانه  فرزندان تاثير بگذارد. از طرفي تثيرات مثبت آن در رابطه با پيشرفت و توسعه اجتماعي است مثل كنترل مواليد، جلوگيري از فرهنگ مصرف گرايي و رشد فرهنگي و اجتماعي، از طرفي، تاثيرات منفي به علت قبول بر مسئوليت بيشتر ، عدم تخصيص وقت كافي براي كودكان، ارتباطات كوتاه جنبي با همسر و فرزندان و پرخاشگري نسبت به كودكان مي تواند از علل و عوامل  شروع بحث هاي خانوادگي و در نتيجه ايجاد ناسازگاري بين زوجين و ديگر اعضاي خانواده شود ( موئل، مترجم رضوي 1367).

مينوچين (1974) عنوان مي كند، خانواده خود يك كل ساختاري است يك واحد كل كه عناصر درون آن بهم وابسته اند . تعاملات درون سيستم خانواده متقابل  هستند و اين تعاملات براي همسازي و انطباق با يكديگر هستند .

پيش از آنكه روان شناسي و روان كاوي در دنياي ناشناخته درون انسان به كاوش بپردازند و پيش از آنكه بهداشت رواني و نقش آن در حفظ سلامت ارتباط هاي اجتماعي شناخته شود اغلب ناسازگاري ها و رفتارهاي غير اجتماعي و  ضد اجتماعي به علت هاي نامعلوم  نسبت داده مي شود و به جاي هر نوع درمان و كمكي به فرد، صرفا از راه مجازات هاي غير عادلانه ظلمي مضاعف بر او روا مي داشتند. ترديدي نيست كه انواع بزه كاريها و جرائم اجتماعي، ريشه در نابساماني هاي رواني دارد كه  آن نيز اگر علل بيولوژيك نداشته باشد. معلول محيط ناسالم اجتماعي است مطالعه نهاد خانواده و بررسي تغيير و تحولات آن ، از جمله مسائلي است كه طي قرون و اعصار، مورد توجه محققان و عالمان بوده و در دهه هاي اخير نيز از ديد مكاتب مختلف مورد بررسي قرار گرفته است و به عنوان مثال، مكتب كاركردگرايي ساختي، معتقد است كه اجزاء تشكيل دهنده يك نظام اجتماعي مرتبط به هم و وابسته به يكديگر و عملكرد هر يك از اجزاء دوام و بقاء جامعه را موجب مي شود  در اين ديدگاه خانواده سازماني اجتماعي و متشكل  از افرادي است كه در رابطه با هم هستند . اين سازمان كاركردهايي دارد كه به بقا اجتماع كمك مي كند.

پارسونز كه يكي از طرفرادان اين مكتب  است، اعتقاد دارد جوامع انساني به سمت و سويي حركت مي كنند. صاحبنظران بر اين باورند  از بين اعضاء خانواده آن كس كه در تربيت كودك نقش اساسي و مهمي بر عهده دارد،‌ مادر مي باشد. علت اين امر شايد اين  باشد كه همان ابتدا طفل، بيشترين كنش و واكنش عاطفي خود را با مادر برقرار مي كند.

در واقع، هسته اصلي احساس امنيت، اعتماد، يا عدم اعتماد در كودك از رابطه = و مادرش سر چشمه  مي گيرد، در صورتي كه اين روابط ناسالم و نادرست باشد، احساس ناامني و عدم اعتماد بر زندگي او سايه مي افكند.

انسان در بسياري از امور زندگي اجتماعي، با ساير افراد جامعه در رابطه است ، او بايد براي رسيدن به هدف هاي مشترك تشريك مساعي كند . در چنين شرايطي و در رابطه با ساير افراد جامعه است كه هر كس ناگزير بايد، نوعي سازگاري رضايت بخش دست يابد. به همين دليل است كه مشكلات و موانع آدمي، از حيات اجتماعي او مايه مي گيرد.

مسئله اساسي كه در اين جامعه وجود دارد اين است كه آيا اشتغال مادر بر روي سازگاری فرزندان چه اثری دارد؟

 

اهميت پژوهش

پژوهش حاضر ، داراي اهميت فراوان است، بدان جهت كه در جامعه كنوني اشتغال مادران و در نزد خانواده ها جايگاه مهمي دارد و در برخي از موارد تبليغات فرهنگي جامعه هم سو با اشتغال آنان است و از طرفي در راستاي اهميت وجود يك مادر در خانه مي باشد به نفش تربیتی مادران اشاره کنید . اين مسئله افراد خانواده را دچار دوگانگي كرده و اگر آموزش و برنامه هاي مثبت براي افراد خانواده صورت  نگيرد،‌ احتمال پديد آمدن عواقب سوء براي آنان بسيار خواهد بود.

لذا پژوهش درباره تاثير اشتغال مادران بسيار حائز اهميت است.

 

ضرورت  پژوهش:

در خانواده، مهم ترين قشر آسيب پذير نوجوانان هستند . چرا كه در سن  رشد قرار دارند و از لحاظ نياز هاي روحي، جسمي، عاطفي به حمايت و رسيدگي مضاعف از طرف پدر و مادر ، محتاجند . اشغال مادران به سبب آنكه باعث دور شدن ساعاتي از روز يا شب را از مادر مي شود . در رفتار و كنش هاي نوجوانان تاثير بسزايي دارد. فرزندان دختر و پسر هر كدام يك سري احتياجاتي مخصوص به خود دارند كه اگر از طرف مادر تامين نگردد،‌باعث بروز رفتارهاي سوء خواهد شد . و شايد  اشتغال مادر به نوعي آزادي بي حساب براي نوجوانان بوجود آورد و همچنین کمتر پژوهشی در این زمینه انجام شده . از اين جهت پژوهش در اينباره، ‌ضرورت بسيار داشته و اين تاثيرات را بررسي مي كند تا راهكارهايي براي مقابله با رفتار هاي نامناسب نوجوانان ارائه دهد . 

 



نظرات کاربران :

نظری توسط کاربران ثبت نشده است.
شما هم می توانید در مورد این فایل نظر دهید.
کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این محصول در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این محصول دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.
کاربر گرامی چنانچه تمایل دارید، نقد یا نظر شما به نام خودتان در سایت ثبت شود، لطفاً لاگین نمایید.