نمونه سوالات پیام نور
به فایل سون خوش آمدید

جهت استفاده بهتر از گوگل کروم استفاده نمایید.

منو كاربري
تبلیغات

سیلویکا

Image result for ‫سیویلیکا‬‎

نرم افزار آموزشی شهاب

فایل های بیشتر
آمار
تعداد دانلود فايل : 11 دانلود
امتیاز فایل : 10 امتیاز
بازدید : 1,079 مرتبه
گزارشات سايت

فايل هاي رايگان:
    1,657 فايل
فایل های غیر رایگان :
    5,442 فايل
فایل های ويژه:
    204 فايل
مجموع كاربران ويژه :
    0 كاربر
مجموع کاربران عادي :
    6,262 كاربر
adsads
گزارش کارآفرینی فرآیند تولید شکر و نیشکر
گزارش کارآفرینی فرآیند تولید شکر و نیشکر
تاریخ ارسال : 25 /02 /1393
دسته بندي: طرح کارافرینی
حجم فایل : 2.59 مگابايت
فرمت فايل هاي فشرده : word
تعداد صفحات : 135 صفحه
امتیاز : 10




قیمت : 8,800 تومان



توضیح :

این فایل با فرمت ورد و آماده پرینت می باشد.

موضوع:

گزارش کارآفرینی فرآیند تولید شکر و نیشکر

 

فهرست مطالب

عنوان                                                                                 صفحه

مقدمه و هدف

1-  كليات

1-1-  توليد شكر و نيشكر در جهان ...............................................................9

1-2- توليد شكر و نيشكر در ايران ................................................................10

1-2-1-  نيشكر كاري در ايران ......................................................................10

1-2-2-  توليد شكر نيشكري در ايران ..........................................................11

1-3-  نيشكر كاري در خوزستان ...................................................................12

1-4-  كشت و صنعت كارون ......................................................................14

2- تركيب شيميايي نيشكر

2-1-  مواد آلي غير از ساكاروز ...................................................................19

2-2-  اسيد هاي آلي ..................................................................................20

2-3-  تركيبات غير آلي ..............................................................................20

2-4-  تركيبات ازت دار .............................................................................20

3-  فرايند توليد شكر از نيشكر

مقدمه

3-1-  برداشت نيشكر ...............................................................................21

3-1-1-  مواد زائد همراه ني .....................................................................23

3-2-  آماده سازي ني ............................................................................24-25

3-2-1-  شستشوي ني .............................................................................25

3-2-2-  خرد كردن ني ............................................................................25

3-3-  عصاره گيري ..................................................................................26

عنوان......................................................................................................... صفحه

3-4- زلال كردن...........................................................................................26

3-5- صافي هاي خلاء..................................................................................27

3-6- تبخير كننده ها.....................................................................................27

3-7- تبلور .................................................................................................27

3-8- سانتريفوژ ...........................................................................................27

4- تركيبات شربت نيشكر .............................................................................28

4-1- پلي ساكاريدها ....................................................................................28

4-1-1- لوان ................................................................................................29

4-1-2- پكتين .............................................................................................29

4-1-3- سلولزان ..........................................................................................29

4-1-4 نشاسته .............................................................................................29

4-1-5- دكستران ........................................................................................31

4-1-5-1- مشخصات فيزيكي شيميايي دكستران...........................................31

4-1-5-2- توليد دكستران..............................................................................33

5 مشخصات جنس لوكونوستوك ....................................................................34

6 ميكربهاي موجود در كارخانه قند ................................................................35

6-1- ميكروارگانيسم هاي نيشكر ...................................................................35

6-2- سالم سازي آسياب ها ..........................................................................37

7- روش هاي سريع اندازه گيري دكستران......................................................38

8-  پلي ساكاريدهاي نيشكر..........................................................................39

8-1- صمغ درني ترش..................................................................................41

8-2- پلي ساكاريدهاي بخش تصفيه .............................................................44

9- ضايعات ناشي از دكستران ........................................................................45

9-1- ضايعات نامعلوم ..................................................................................45

9-2- تداخل در اندازه گيري درصد قند .........................................................46

9-3- مشكلات ناشي از دكستران در تصفيه و توليد شكر خام ......................46

9-3-1 اثر بر شربت زلال كنندها ..................................................................46

9-3-2- اثر دكستران بر صاف شدن .............................................................47

9-3-3- اثر دكستران بر نارواني ...................................................................47

9-4- اثر بر بلورهاي ساكاروز......................................................................49

9-4-1- اثر بر سرعت رشد بلورها ..............................................................49

9-4-2 اثر بر شكل بلورها ..........................................................................49

9-5- اثر بر ظرفيت كارخانه .......................................................................53

9-6- اثر بر خلوص ملاس نهايي ...............................................................54

مواد و روشها

2-1- اثر روش هاي برداشت بر روي سرعت تشكيل دكستران .....................54

2-1-1- نمونه برداري ...............................................................................55

2-1-2- آزمايشهاي مربوط به ني ...............................................................55

2-1-2-1- تعيين ماده خشك ....................................................................56

2-1-2-2- تعيين درصد قند (پلاريمتري)....................................................56

2-1-2-3- درجه خلوص .........................................................................57

2-1-2-4- تعيين قند معكوس ...................................................................57

2-1-2-5- اندازه گيري دكستران ...............................................................58

2-2- آزمايشهاي مربوط به شربت ..............................................................64

2-3- اثر دكستران بر انحراف پلاريزاسيون ..................................................65

2-4- اثر استات سرب بر حذف دكستران ......................................................65

2-5- اثر فرمالين ........................................................................................66

2-6- روش هاي آماري ..............................................................................66

2-6-1- روش هاي تجزيه واريانس .............................................................66

2-6-2- رگرسيون .....................................................................................66

نتايج و بحث

3-1- آزمايشهاي نيشكر .............................................................................67

3-1-1- آزمايش قند ..................................................................................67

3-1-2- آزمايش درجه خلوص ...................................................................67

3-1-3- آزمايش PH................................................................................68

3-1-4- آزمايش نسبت كيفيت راندمان توليد و شكرخام ..............................69

3-1-5- آزمايش دكستران .........................................................................69

3-1-6- آزمايش قند معكوس ...................................................................69

3-2- آزمايشهاي شربت ...........................................................................74

3-2-1- آزمايشهاي قند معكوس................................................................74

3-2-1- آزمايش دكستران ........................................................................74

3-3- آزمايش اثر دكستران بر انحراف پلايمتري .........................................80

3-4- آزمايش اثر فرمالين ........................................................................82

3-5- آزمايش اثر استات سرب بر حذف دكستران .....................................83

4-  ضميمه .............................................................................................84

5-  منابع مورد استفاده .............................................................................92

 

 

فهرست جداول

عنوان                                                                             صفحه

شماره جدول

1-       ضايعات قندي بر اساس دكستران موجود در شكر خام ....................8

2-       توليد قند و شكر از چغندر و نيشكر در جهان .................................9

3-       صورت عملكردبهره برداري كارخانه هاي نيشكري...........................13

4-       واريته هاي تجاري نيشكر كارون ...................................................14

5-       تركيبات شيميايي نيشكر ...............................................................19

6-       مقادير تركيبات مختلف در ني هاي سالم ، ترشيده ، خشك، برگ سبز سرني و برگهاي خشك................................................................23

7-       مواد تشكيل دهنده شربت ............................................................28

8-       پلي ساكاريدهاي موجود در نيشكر ...............................................30

9-       گروه هاي مختلف دكستران بر اساس پيوندهاي موجود ..................32

10-    تجزيه پلي ساكاريدهاي جدا شده از ملاس و شربت مخلوط.........40

11-    مقايسه تركيبات صمغ جدا شده از ني تازه و كهنه ........................41

12-    اثر زمان نگهداري ني سبز و سوخته بر ميزان صمغ ......................42

13-    ميزان صمغ در ني هاي خرد شده و خرد نشده در اثر نگهداري .....43

14-    درصد افزايش صمغ شربت در خلال نگهداري نيشكر ...................43

15-    ميزان دكستران و ضايعات قندي در شكر خام ..............................45

16-    منحني استاندارد دكستران ...........................................................64

17-    جداول تجزيه واريانس صفات مختلف ني ..................................76

18-    جداول تجزيه واريانس صفات مختلف در شربت ........................79

19-    جداول تجزيه واريانس مربوط به اثر غلظت هاي مختلف فرمالين...82

فهرست شكلها

1-       اثر دكستران و نشاسته بر نارواني...........................................................48

2-       اثر دكستران بر افزايش نارواني ............................................................48

3-       بلور طبيعي ساكاروز و محورهاي كريستالوگرافي..................................52

4-       مقايسه اثر رافينوز و دكستران بر بلور ساكاروز .....................................52

5-       اثر غلظت هاي متفاوت دكستران بر بلور ساكاروز................................53

6-       تغييرات درصد قند در ني هاي سبز، سوخته و برداشت ماشيني ..........72

7-       تغييرات درجه خلوص در ني هاي سبز، سوخته و برداشت ماشيني.... 72

8-       تغييرات PHدر ني هاي سبز ، سوخته و برداشت ماشيني .................74

9-       تغييرات نسبت كيفيت خام در ني هاي سبز ، سوخته و برداشت ماشيني...........................................................................................64

10-    تغييرات شكر خام در ني هاي سبز، سوخته و برداشت ماشيني......... 65

11-    تغييرات بازه توليد در ني هاي سبز ، سوخته و برداشت ماشيني ........65 

12-    تغييرات دكستران در ني هاي سبز، سوخته و برداشت ماشيني ...........73

13-    تغييرات قند معكوس در ني هاي سبز ،سوخته و برداشت ماشيني .....73

14-    تغييرات قند معكوس در شربت با PHهاي مختلف در دماي C50ْ..77

15-    تغييرات قند معكوس در شربت با PHهاي مختلف در دماي C60ْ..77

16-    تغييرات قند معكوس در شربت با PHهاي مختلف در دماي C70ْ..78

17-    تغييرات دكستران شربت با PHهاي مختلف در دماي C50ْ .........78

18-    تغييرات دكستران شربت با PHهاي مختلف در دماي C60ْ .........79

19-    تغييرات دكستران شربت با PHهاي مختلف در دماي C70ْ .........79

20-    رگرسيون بين دكستران و درصد قند ........................................... 81

21-    رگرسيون بين دكستران و انحراف پلاريمتري ............................... 81

مقدمه و هدف:

نيشكر از گياهان زراعي است كه ظاهراً اهلي كردن آت براي اولين بار در جزاير اقيانوس آرام (گينه نو) اتفاق افتاد و سپس از آنجا به چين و هند برده شده است. سابقه تاريخي كشت نيشكر به هزار سال قبل از ميلاد مي رسد نيشكر از هند به ساير نقاط دنيا راه يافت و تا اوايل قرن هجدهم تنها محصولي بود كه در سطح تجارتي براي توليد شكر كشت مي شد.

توليد شكر از اجزاء مهم اقتصادي كشاورزي بسياري از كشورهاست در مقياس جهاني عملكرد قند چغندر و قند نيشكر در واحد سطح تقريباً مساوي است.

سابقة توليد نيشكر در ايران به سال 600 ميلادي مي رسد در اين زمان شكر تصفيه شده از نيشكر توليد مي شده. ظاهراً توليد نيشكر در خوزستان اهميت داشته است زيرا كلمه خوز به معني نيشكر است به هر حال اولين تلاش وسيع براي توليد آزمايشي نيشكر در سال 1329 در خوزستان انجام گرديد. (3)

اكنون صنعت قندسازي كاملاً استقرار يافته مهذا پژوهشگران تحقيقات زيادي درباره تحول اين صنعت آن هم با توجه به تكنيك هاي كاملاً مدرن با توجه به شرايط سخت كه به اين صنعت تحميل شده است اشتغال به كار دارند.

هدفهاي كنوني اين پژوهشگران و محققان را مي توان به شرح زير خلاصه كرد.

1-    استخراج حداكثر ممكن قند از نيشكر

2-  شكر با كيفيتي توليد گردد كه جوابگوي خواسته هاي مصرف كنندگان باشد. بسيار از اين مصرف كنندگان شرايط بسيار سختي را براي كيفيت شكر قائل شده اند.

3-  شكر را هر چقدر ممكن است با قيمت كمتري به بازار عرضه نمايند يا به عبارت ديگر استفاده از تجهيزات پيشرفته و كاهش ضايعات در كليه مراحل توليد شكر. (10)

همچنين توجه به مسائلي مانند كاهش مصرف انرژي و حداقل آلودگي محيط زيست. (8)

از جمله مسائلي كه كارخانجات نيشكري با آن دست به گريبان هستند ضايعات ناشي از فعاليت ميكروارگانيزم ها مي باشد. ميكروارگانيزم ها قادرند تحت شرايط مناسب و در مراحل مختلف مانند آتش زدن. حمل ني . آسياب و ساير مراحل توليد شكر در كارخانه به روش هاي گوناگون همانند تجزيه ساكاروز، توليد قند معكوس، توليد اسيد، توليد مواد صمغي مثل دكستران لوان ضايعات جبران ناپذيري وارد كند. (10)

دكستران از جمله موادي است كه توسط باكتري به نام لوكونوستوك مزنتروييدس توليد مي شود كه در صورت توقف ني در مرحله برداشت. حمل و يا توقف شربتها و آلودگي آسياب ها اين باكتري وارد عمل شده و منجر به توليد دكستران و اسيد مي گردد كه از جمله خسارات وارده را مي توان 1- افزايش ضايعات نامعلوم در شربت ناشي از تشكيل دكستران كه بر طبق نظر كلارك ميزان ضايعات را مي توان در جدول زير نمايش داد. (24)

 

جدول 1: ضايعات قندي بر اساس دكستران موجود در شكر خام (24)

اسيد

فروكتوز

ضايعات قندي

 

درصد

شكر (lbt)

شكر (lb/t)

% دكستران

07/0

2/2

4/4

05/0

14/0

4/4

8/8

1/0

7/0

22

44

5/0

 

 

كه اين ضايعات فقط در رابط مستقيم با توليد دكستران مي باشند و 3 تا 5 برابر ضايعات نيز در مرحله فرايند رخ مي دهد 2- اثر بر تصفيه شربت 3- تشكيل رسوبات در صافي ها 4- سوزني شدن كريستالها 5- افزايش خلوص ملاس بدليل ورود كريستالهاي ريز به ملاس و قند زدايي ضعيف ملاس 6- كاهش قيمت شكر . افزايش ميزان دكستران در شكر به بيش از m.a.u250 باعث كاهش قيمت شكر مي گردد كه بر اساس ميزان دكستران ، جريمه هايي در نظر گرفته شده است.

هدف از اين تحقيق تعيين آثار زمان تأثير بين برداشت و آسياب ني ، روش هاي و برداشت اثر آتش زدن بر روند تشكيل دكستران در ني مي باشد.

اثر عواملي مانند زمان نگهداري شربتة دما و PHهاي مختلف بر سرعت تشكيل دكستران و نيز تأثير 3 سطح فرمالين براي جلوگيري از تشكيل دكستران، اثر دكستران بر انحراف پلاريزاسيون كه باعث ايجاد خطا در محاسبه درصد قند و خلوص شربت هاي آزمايش مي شود و نيز اثر استات سرب بر حذف دكستران بررسي شد.

1-   كليات

1-1-     توليد شكر و نيشكر در جهان

توليد قند و شكر از نيشكر و چغندر قند از مرز يكصد و ده ميليون تن گذشته است نرخ رشد ساليانه شكر توليدي در جهان 4-3% و اين رقم بيش از نرخ رشد جمعيت در جهان است (11)

جدول شماره 2 توليد و بهاي شكر چغندري (هزار تن) 11

سال زراعي

توليد جهاني شكر

شكر چغندر ني

نيشكري

درصد شكر چغندري

درصد شكر نيشكر

1/2000

130615

36591

94024

01/28

19/71

2/2001

136159

33017

103142

25/24

75/75

3/2002

149399

27283

112116

96/24

04/75

4/2003

143971

34582

109389

02/24

98/75

 

در 120 كشور جهان حدود 27 ميليون هكتار زراعت نيشكر وجود دارد كه اگر آنها را به تفكيك بيان كنيم. 38 كشور چغندر كار –73 كشور نيشكر كار و 9 كشور از جمله ايران كشت چغندر و نيشكر را به همراه هم دارند.

در اين بخش 28 ميليون نفر براي 2586 كارخانه قند (885 كارخانه چغندر –1700 كارخانه نيشكر) مشغول به كار مي باشند (11)

در جهان حدود 23/11 ميليون هكتار زمين زير كشت نيشكر مي باشد و بيشترين سطح زير كشت نيشكر مربوط به برزيل است با 925/1 ميليون هكتار و پس از آن هندوستان با 85/1 ميليون هكتار در مكان دوم قرار دارد. (11)

از نيشكر توليدي در جهان 993/63 ميليون تن شكر حاصل مي شود كه بطور متوسط براي هر هكتار 7/5 تن شكر توليد مي گردد.

برزيل با توليد 4/9 ميليون تن شكر داراي بيشترين توليد در جهان است و پس از آن هندوستان و كوبا در رده هاي بعدي قرار دارند و بيشترين توليد محصول نيشكر در هكتار مربوط به هاوايي است با توليد معادل 3/214 تن نيشكر در هكتار و پس از آن كلمبيا با توليد 3/127 تن در هكتار در مقام بعدي قرار دارد.

1-2-     توليد شكر و نيشكر در ايران

1-2-1- نيشكر كاري در ايران

نيشكر كاري صنعتي در ايران به اواخر سال 1328 بر مي گردد كه در پي درخواست سازمان برنامه و بودجه ، كشورهاي مصر –برزيل –اتازوني –پاكستان –هر يك 10 كيلو گرم از قلمه هاي نيشكر مرغوب خود را با ذكر مشخصات به ايران فرستادند ساير كشورها به دليل مقررات گمركي خود نتوانستند درخواست ايران را اجابت نمايند. (7)

اين قلمه ها در اواخر سال 1328 و اوايل 1329 در اهواز كشت شد و در سال 1331 آقاي وان دوشور كه يكي از كارشناسان نيشكر كاري بود براي مدت شش ماه به ايران آمد و اصول كلي زراعت و مراقبت در مزارع نيشكر كاري را به مهندسان ايراني آموزش داد. در همين زمان 12 نوع قلمه ديگر نيشكر آمريكايي بوسيله سازمان غذا و كشاورزي به ايران رسيد و در خوزستان كاشته شد كه اين نيشكرها در مناطق خوزستان مانند اهواز –دزفول –حميديه –شوش –سوسنگرد –شوشتر كشت شدند.

از تمام عمليات بالا نتايج بسيار مثبت زير بدست آمده است.

1-  علي الاصول نيشكر در خوزستان به عمل مي آيد برخلاف شايعاتي كه پخش شده بود از سرماي احتمالي موقتي كه ممكن است پيش آيد زيان نمي بيند.

2-  انواع مخصوصي از نيشكرهاي رسيده در خوزستان خوب رشد مي كند و درصورت ايجاد كارخانه اين انواع زياد خواهد شد.

3-    ميزان قند نيشكري كه در خوزستان كشت شده بود بسيار رضايت بخش بود.

مطالعات و بررسي هاي انجام شده بلاخره منجر به طرحي شد كه خوشبختانه از شهريور 1336 به مرحله اجرا گزارده شد. طبق اين طرح در منطقه هفت تپه 12 هزار هكتار زمين خريداري شده و به كشت نيشكر اختصاص داده شد و در سال 1340 اولين كارخانه قند نيشكر ايران شروع به بهره برداري كرد و در بهره برداري 1346 با توليد 104 تن نيشكر در هكتار و 1/10 هكتار تن شكر در هكتار موفق ترين بهره برداري را در تاريخ خود داشت و از نظر توليد در واحد سطح يكي از بهترين ركوردها را در دنيا بدست آورد. (7)

1-2-2- توليد نيشكر در ايران

توليد شكر در سال 83 در مقايسه با سال 63 رشدي معادل 204 درصد داشته است و توليد نيشكر در طي اين سالها نيز رشدي معادل 246 درصد داشته است كه شكر توليدي از نيشكر در حدود 45 درصد توليد داخلي را به خود اختصاص داده است.

مصرف سرانه كشور معادل 35 كيلو قند و شكر مي باشد كه توليد داخلي بيش از 50 درصد مصرف داخلي كشور داخلي كشور را تامين نموده است.

 

 



  گزارش تخلف  |  افزودن به فایل های من | raha64 | تاریخ ارسال : 25 /02 /1393

نظرات کاربران :

نظری توسط کاربران ثبت نشده است.
شما هم می توانید در مورد این فایل نظر دهید.
کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این محصول در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این محصول دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.
کاربر گرامی چنانچه تمایل دارید، نقد یا نظر شما به نام خودتان در سایت ثبت شود، لطفاً لاگین نمایید.