جهت استفاده بهتر از گوگل کروم استفاده نمایید.
به نام خدا
این گزارش WORD و آماده پرینت میباشد
موضوع گزارش کارآموزی : میوه و سبزیجات گلخانه ای
اکولوژی درخت انگور
مقدمه
هر موجود زندهای برای برخی از فرآوردهها و فرایندهای زیستی اساسیبطور انکارناپذیری بهمحیطزیست خود و بویژه به موجودات زنده دیگر وابسته است. لازمه بقا ، همبستگی گروهیاست و بررسی چگونگی این همبستگیها مورد توجه دانشاکولوژی است. دانش اکولوژی مجموعه شناختهایی است که انسان درباره اثرات محیط بر روی موجوداتزنده ، اثرات موجود زنده بر روی محیط و ارتباطات متقابل بین موجودات زندهدارد.
وقتی موجود زندهای از لحاظ بوم شناسی موردمطالعه قرار میگیرد، هدف این است که معلوم شود، چرا موجود مورد نظر در محیطهای خاصو تحت شرایط معینی زندگی میکند؟ شرایط محیطی چه اثراتی بر موجود زنده دارند؟ وموجود زنده به نوبه خود چه تحولاتی در محیط پدید میآورد؟ طبیعی است که خود انسانبه عنوان یک موجود زنده ، متاثر از عوامل محیط و موثر بر روی عوامل طبیعت در چارچوپمطالعات اکولوژی از توجه و اهمیت ویژهای برخوردار است.
دید کلی
انگور یا مو با نام علمیVitisیکی ازانواعگیاهان دو لپهای میباشد. انگور یکی از مهمترین میوههایی است که از زمانهایبسیار قدیم مورد استفاده بشر قرار گرفته است. بطورکلی ، دو نظریه متفاوت در مورددیرینگی انگور وجود دارد. عدهای معتقدند که انگور ، حتی قبل از پیدایش غلات ، مورداستفاده بشر قرار گرفته است. انگور بطور وحشی و به مقدار فراوان در جنگلها وجودداشته و انسانهای نخستین از برگ و میوه آن بهره میجستند. انگور میوهای است بهشتیکه شامل ویتامینهایA , B ، C میباشد هچنین دارای مقداریمنیزیم ،کلسیم،آهن ،فسفر ،پتاسیم وآلبومین است. انگور یکی از میوههای ضد سرطان شناخته شده است و این به خاطر خواص ضدعفونی کنندگی آن است.
فیزیولوژی رشد و نمو انگور
تعریق
این عمل عبارت است از تبخیر مقدار فراوانی از آب بطور روزانه توسطبرگهای انگور. عوامل محیطی موثر در میزان تبخیر از سطح برگ عبارتند از: شدت نور ،دما ، رطوبت و باد. نور و دما باعث افزایش تبخیر ولی رطوبت باعث پایین آمدن میزانتبخیر ازسطح برگ میشود. جریان هوا وباد میزان تبخیر را افزایش میدهد.
جذب آب
تبخیر آب از سطح برگها ، باعث غلیظتر شدنشیرهیاختهای شده و این غلظت شیرابه که از بالا به سویریشه ادامه مییابد، بوجود آورنده نیروی کشش است که باعث جذب آب به درون ریشه میشود. آبجذب شده، درونآوندچوبی به حرکت درآمده و از طریق آن به تمام یاختهها میرسد. در مواردی که رطوبتهوا زیاد باشد آب بوسیلهفشاراسمزی وارد ریشه میشود که با حالت اول یعنی کشش تبخیری تفاوت اندکی دارد.
اشک مو
فرایندی است که نحوه عمل آن ، کاملا شناخته نشده است. این فرایندغالبا بر براثر دیر هرس کردن در اوایل بهار روی میدهد. ریزش اشک مو تا چندین ادامهمییابد. در اشک مو ، هورمونهای گیاهی مانندسیتوکینین،جیبرلینو به میزان اندکی قند و مواد کانیدیده میشود. ریزش اشک مو به دلیل فعالیت شدید ریشه میباشد.
جذب مواد کانی
فتوسنتز
یکی از مهمترین پدیده فیزیولوژیکی در گیاه روی میدهد فرایندفتوسنتز است که طی آن مواد قندی در برگهای گیاه ساخته میشود. این مواد قندی هم مستقیما بهمصرف گیاه میرسند. و هم برای تهیه موادی دیگر در داخل گیاه بکار میروند.
تنفس
در فرایند تنفسموادقندی ،چربیها ،پروتئینها ، اسیدهای آلی واسیدهایآمینه میسوزند وگازکربنیک وانرژی تولید میکنند. به عنوان مثال هنگام رسیدن میوه انگور بر اثر عمل تنفس مقدارفراوانی ازاسید مالیکواسید تارتاریکمیسوزد و از ترشی انگور کاستهمیشود.
رشد
عمل رشد ناشی از تولید یاختههای جدید و بزرگ شدن آنها است. ناحیهتولید یاختههای جدید ، انتهای شاخه و ریشه است. آشکارترین شکل رشد ، طویل شدنشاخهها است. به شکل بزرگ شدن یاخته ، رشد متفاوت بوده و بعضی از آنها فقط رشد طولیدارند و پارهای دیگر رشد قطری. پس از رشد کامل ، یاختهها از یکدیگر تمایز یافته وانواعبافتها را بوجود میآورند.
ارزش غذایی انگور
انگور از نظر ارزش غذایی و خواص بهداشتی ، دارایسودمندیهای بسیاری است. از مهمترین مواد قندی موجود در حبههای انگور تازه ،ساکارز ،گلوکز و دکستروزمیباشد. از اسیدهای آلی اسید فرمیک ، اسید مالیک ، اسید سیتریک و اسید تارتاریک رامیتوان نام برد. نمکهای کانی مانند آهک ، منیزیم ، آهن ، منگنز ، سیلیس وجوددارد. مقدار انرژی موجود در هر 100 گرم انگور تازه 67 کیلوکالری است.
مشخصات انواع انگور
آفات و بیماریهای مو
سفیدک حقیقی و یا سطحی مو
این بیماری ، یکی از خطرناکترین بیماریهایقارچی انگور در دنیا به شمار آمده و خسارات فراوانی را به بار آورد. مبدا اصلی آنآمریکا بوده و در حدودسال 1845 به اروپا و سپس کشورهای آسیایی سرایت کرده است.
سفیدک دروغین و یا داخلی مو
این بیماری در بیشتر کشورهای دنیا ، بویژه درمناطق مرطوب شیوع داشته و خسارات فراوانی را به بار میآورد.
بیماری لکه سیاه برگ مو
این بیماری بیشتر در مناطق آذربایجان شرقی و غربی، کرج ، قزوین و نواحی مرطوب کشور شیوع داشته و هر ساله باعث وارد آمدن خساراتفراوانی به موکاران میشود.
بیماری پوسیدگی سفید ریشه مو
این بیماری بیشتر در مناطق موخیز نواحی نسبتامرطوب که دارای خاکهای رسی غیرقابل نفوذ هستند به صورت ناحیهای دیده میشوند. درایران ، این بیماری در کرج ، قزوین و اصفهان دیده شده است.
خواص انگور
میوه بسیار مفیدی است که خاصیت قلیایی دارد و باعث قلیایی شدنخون میشود. و از این لحاظ هر کیلوی آن معادل یک لیتر آب معدنی است. به علت وجود موادقندی زیاد انرژیزا است و حرارت بدن را تامین میکند. به علت داشتن پتاسیم مقوی قلبو یک داروی موثر برایکمخونی است زیرا دارای آهن ، منگنز و منزیم است. آب انگور در