نمونه سوالات پیام نور
به فایل سون خوش آمدید

جهت استفاده بهتر از گوگل کروم استفاده نمایید.

منو كاربري
تبلیغات

سیلویکا

Image result for ‫سیویلیکا‬‎

نرم افزار آموزشی شهاب

فایل های بیشتر
آمار
تعداد دانلود فايل : 1 دانلود
امتیاز فایل : -3 امتیاز
بازدید : 515 مرتبه
گزارشات سايت

فايل هاي رايگان:
    1,657 فايل
فایل های غیر رایگان :
    5,442 فايل
فایل های ويژه:
    204 فايل
مجموع كاربران ويژه :
    0 كاربر
مجموع کاربران عادي :
    6,262 كاربر
adsads
اصول و طراحی سیستم انبارداری
اصول و طراحی سیستم انبارداری
تاریخ ارسال : 06 /07 /1393
دسته بندي: پابان نامه - پروژه - مقاله - تحقیق
حجم فایل : 187.27 كيلوبايت
فرمت فايل هاي فشرده : zip
امتیاز : -3




قیمت : 4,500 تومان



توضیح :

عنوان :         اصول و طراحی سیستم انبار داری

 
 
مقدمه:
 
علمای علم مدیریت، مدیریت را علم و هنر اداره کردن و سرپرستی نمودن گروهی از افراد در جهت نیل به اهدافی خاص تعریف نموده اند. مدیران در سازمان در پی آن هستند با حداقل امکانات حد اکثر استفاده و مطلوبیت را از آن خود نمایند.
یکی از ابعاد بسیار مهم سازمان به عنوان نظامی، فنی و  اجتماعی در حال حاضر، استفاده از بهترین شیوه ی بکارگیری از دارایی های موسسه است.
با توجه به این نکته ما میدانیم که قسمت عمده ای از دارایی های موسسات در موجودی انبارهای آن موسسات نهفته و انباشته شده است.
مدیریت مالی، تدارکات و انبارها به دنبال آن هستند تا بهترین ترکیبی را که متضمن حد اکثر سود و یا حداقل هزینه برای موسسه باشد را معین نمایند و برای این منظور از فنون و علوم مدیریت صنعتی و بازرگانی بهره ی شایانی می برند. 
چرا که زمان و هزینه از عناصر اصلی تصمیم گیری مدیریت به شمار می آید جهت مدیریت صحیح سیستم های انبار داری و طراحی آنها و همچنین طراحی مدل هایی متناسب با موسسات و استفاده از دانش و تکنیک های متنوع از رشته های مختلف ضروری می باشد.
امروزه یکی از مشکلات مهم در موسسات صنعتی عدم وجود انبار دارهای با تجربه و نبود سیستم متناسب انبار داری همراه با نوع محصول است. اغلب مدیران و صاحبان صنایع از بازرگانان سابق می باشند و انگیزه ی آنها برای ورود به صنعت انگیزه ی سود جویانه ای می باشد که این نوع صنعتی شدن معمولا به صورت چشم بسته و بدون اطلاع صورت می گیرد. اینگونه مدیران از فنون و روشهای مدیریت صحیح انبارها نیز بی اطلاع هستند و برای مدیریت مشاغل خود از تجربیات تجاری که قبلا کسب کرده اند بهره می گیرند.  تنها تعداد محدودی از موسسات تولیدی هستند که کم و بیش به اهمیت کنترل مواد و کالا ها و استفاده از سیستم های کنترل موجودی انبار به عنوان ابزاری مدیریتی واقف هستند و اقداماتی جهت برقراری آن نموده اند و بقیه فاقد سیستم صحیح انبار داری می باشند.
اینگونه موسسات به دلیل عدم دسترسی به اطلاعات درست و به موقع از موجودی ها و میزان و نوع آنها قادر به تهیه و تدارک موجودی های مورد نیاز به موقع و با صرفه ی کامل نیستند و مسلم است که دچار مشکلاتی در این زمینه اند و در جستجوی متخصصین انبار داری و تهیه ی سیستم انبار به مشکل برخورد خواهند کرد.
لذا لازم است تا مدیران با برنامه ریزی صحیح و استفاده از انبار داران با تجربه نسبت به تهیه و تنظیم یک سیستم انبار داری صحیح اقدام کنند.
 

 

 (( قسمتی از متن ))

 

تعريف و اصطلاحات:
 
1- تعريف مال
چيزي كه قابل  تملك، مبادله و ارزش باشد اصطلاحاً مال  گفته مي شود. به موجب آيين نامه اموال دولتي :(كليه اموالي نه در تصرف مالكانه وزارتخانه يا مؤسسه دولتي بوده  يا به  نحوي ازآنجا به تصرف مالكانه انها درآيد ،  به عنوان اموال دولتي محسوب مي شود.)
2-اموال غير منقول
اموالي كه غير قابل  حمل و انتقال  باشد، به نحوي  كه حمل  و جابجايي آن موجب خرابي آن مال گردد اموال غير منقول ناميده مي شود.
3-اموال منقول
اموالي كه نقل آن از محلي به محل ديگر بدون اينكه لطمه اي به آن وارد شودامكان پذير باشد در رديف اموال منقول قرار مي گيرد.
به موجب همين آيين نامه اموال اموال منقول به دو دسته تقسيم مي شود:
الف-اموال مصرفي:شامل اموالي است كه بر اثر استفاده  جزيي يا كلي از بين مي روند مانند مواد مصرفي،خوردني و...
ب-اموال غير مصرفي: شامل اموالي است كه بدون تغيير محسوس و از دست دادن مشخصات اصلي بتوان آن را مكرر مورد استفاده قرار داد.
اموالي كه به علت كمي قيمت ارزش نگهداري حساب اموالي نداشته باشد،مانندمصالح و لوازم يدكي اتومبيل در رديف اموال (در حكم مصرفي) محسوب ميشود. اموال در حكم مصرفي اغلب با اموال ديگرغير از خود مورد استفاده قرار مي گيرند.مانند لوازم يدكي.
طبق قانون محاسبات عمومي كشور محل نگاهداري اسناد اموال دولتي اداره كل اموال دولتي وزارت امور اقتصادي و دارايي مي باشد و كليه عمليات مربوط به ثبت اموال دولت طبق آيين نامه اموال دولتي به اجرا گذارده ميشود. طبق اين آيين نامه اموال مربوط به دولت به چهار طبقه تقسيم مي شود.
4-ذيحساب و وظايف آن
ذيحساب مأموري است كه به موجب حكم وزارت امور اقتصادي و دارايي به منظور اعمال  نظارت و  تأمين  هماهنگي لازم  در اجراي مقررات مالي  و محاسباتي در وزارتخانه يا مؤسسه و شركتهاي دولتي و دستگاههاي اجرايي محلي و مؤسسات و نهادهاي عمومي غير دولتي به اين سمت محسوب ميشود.
اهم وظايف ذيحساب در ارتباط با اموال به شرح زير است:
- نظارت بر امور مالي و محاسباتي و نگاهداري  و تنظيم حسابها طبق  قانون و ضوابط و مقررات مربوط و صحت و سلامت آنها
- نظارت بر حفظ اسناد و دفاتر مالي
- نگاهداري حساب اموال دولتي و نظارت بر اموال مذكور
5-جمعدار اموال و وظايف آن
به  موجب  ماده  34  قانون  محاسبات عمومي  مصوب  شهريور  ماه  1366اصطلاح «جمعدار» به امين اموال تغيير نام پيدا كرده است طبق اين قانون امين اموال مأموري است  كه از بين  مستخدمين واجد صلاحيت و امانت دار با حكم وزارتخانه يا مؤسسه مربوط به اين سمت منصوب مي گردد و مسئوليت حراست و تحويل و تنظيم حسابهاي اموالي و اوراقي كه در حكم وجه نقد است وكالاهاي تحت ابواب جمعي به عهده او واگذار مي شود.
اهم وظايف امين اموال به شرح زير است:
- اختصاص شماره برچسب به اموال غير مصرفي
- تنظيم و نگاهداري حساب اموال صورتحساب اموال رسيده و فرستاده
- ثبت مشخصات اموال در دفاتر مربوط
- صورت برداري از اموال هر اطاق و تحويل آن مسئول واحد مربوط
6-بودجه و اعتبار
بودجه  كل   برنامه مالي  شهرداري  براي  يك سال  مالي است  كه  در آن درآمدها و ساير منابع اعتبارو برآورد هزينه ها پيش بيني مي شود  وبه هدفهاي شهرداري در اجراي برنامه هاي مالي تحقق مي بخشد .بودجه هر سازمان نيز شامل پيش بيني درآمدها و هزينه هاي مربوط به يك سال مالي آن سازمان است و از سه قسمت به شرح زير تشكيل مي شود :
- بودجه عمومي شهرداري
- بودجه سازمانها و بانكها
- بودجه مؤسساتي كه تحت عنواني غيرازعناوين فوق دربودجه شهرداري منظورمي شود
اعتبار عبارت از مبلغي است كه براي مصرف يا مصارف معين به منظور نيل به اهداف و اجراي برنامه ها به تصويب مي رسد.
7-پيش پرداخت و علي الحساب
پيش پرداخت عبارت است از پرداختي كه از محل اعتبار مربوط  طبق احكام و مقررات و قراردادها پيش از انجام تعهد صورت مي گيرد
علي الحساب عبارت است ازپرداختي كه به منظوراداي قسمتي ازتعهد با رعايت مقررات صورت مي گيرد .
8-تنخواه گردان پرداخت
به موجب ماده 27 محاسبات عمومي مصوب 1/6/1366 تنخواه گردان عبارتست از وجهي كه از محل  تنخواه گردان  حسابداري از طرف  ذيحساب پس از تأييد وزير يا رئيس مؤسس و يا مقامات مجاز از طرف آنها براي انجام پاره اي هزينه ها دراختيار واحدها ويا مأموريني كه به موجب اين قانون وآيين نامه هاي اجرايي آن مجاز به دريافت تنخواه گردان هستند قرار مي گيرد .
9-كارپرداز و وظايف آن
كارپرداز مأموري است كه از بين مستخدمين واجد صلاحيت دستگاه زيربط به اين سمت منصوب مي شود و نسبت به خريد و تدارك كالا و خدمات مورد نياز طبق دستور مقامات مجاز با رعايت مقررات اقدام مي كند.
10-انواع خريدها
1/10-خريدهاي برنامه ريزي شده
اين نوع خريدها معمولاًدرآغاز هرسال براساس برنامه هاي پيش بيني شده انجام مي شود .در واحدهاي توليدي و صنعتي برنامه خريد بر اساس ميزان توليد و با همكاري واحد كارپردازي يا تداركات ،امور مالي ،دفتر طرح وبرنامه و توليد و ساير واحد هاي مرتبط تدوين مي گردد.
در مؤسسات غيرانتفاعي مانند  وزارتخانه  و مؤسسات خدماتي  برنامه ي خريد شامل كالاهاي اساسي مي باشد كه با وظايف مستمر ودائمي مؤسسه ارتباط دارد.
در خريدهاي برنامه ريزي شده مراحل زير طي ميشود:
-درخواست كننده كالا با تكميل فرم اعلام  نيازمنديها  احتياجات خود را به واحد حسابداري يا واحد تداركات اعلام مي دارد.
فرم  مذبور پس از تأييد  موجودي انبار با   مراجعه  به  كاردكس  انبار و  تأييد انباردار درپرونده مربوط به اعلام نيازمنديها درواحد سفارشات يا واحد تداركات بايگاني مي گردد وبا توجه به الويتها نسبت به تنظيم برنامه خريداقدام به سفارش آن مي شود. فرم اعلام  نيازمنديها در سه  نسخه  تهيه  و به شرح زير توزيع  و نگهداري مي شود :
نسخه اول ودوم درپرونده اعلام نيازمنديهاجهت اقدام درواحدسفارشات نگهداري مي شود
نسخه سوم به بايگاني واحد در خواست كننده ارسال مي گردد.
پس از انجام  سفارش  نسخه  دوم نيز جهت اطلاع  از جريان  سفارش  به واحد درخواست كننده ارسال مي گردد.

 

 


نظرات کاربران :

نظری توسط کاربران ثبت نشده است.
شما هم می توانید در مورد این فایل نظر دهید.
کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این محصول در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این محصول دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.
کاربر گرامی چنانچه تمایل دارید، نقد یا نظر شما به نام خودتان در سایت ثبت شود، لطفاً لاگین نمایید.