توضیح :
طرح توجیهی تولید انواع کنسانتره ( دام- طیور - آبزیان)
فصل اول
تعریف،ویژگیها ومشخصات فنی محصول
بررسی بازار وقیمت فروش محصول
استاندارد محصول
بررسی کالاهای جایگزین
مقدمه
تغذيه علمي است که دانش بيوشيمي و فيزيولوژي را تواما و با مفهومي مشترک در ارتباط با يک
ارگانيزم و تامين غذاي آن بيان ميکند . تغذيه شامل جرياني است که در آن سلولهاي بدن موجود زنده با بخشي از محيط شيميايي خارج که براي تامين مواد مورد نياز جهت انجام مطلوب واکنش هاي متابوليکي و شيميايي براي رشد، نگهداري، کار و توليد ضروري است در ارتباط مي باشد.
غذا به ماد ه اي اطلاق مي شود که حيوان بتواند پس از خوردن، آن را هضم و جذب کرده و به مصرف برساند. به آن قسمت از ماده غذايي که به مصرف واقعي حيوان مي رسد، ماده ي مغذي گفته مي شود.
استفاده از خوراک آماده براي تغذيه دام به واسطه ايجاد امکان مصرف ضايعات صنعتي و پسماند هاي کشاورزي در جهت کسب ارزش افزوده و همچنين سهولت حمل و نقل، در سالهاي اخير رو به فزوني نهاده است.
ضمن اينکه تغذيه دام با اين نوع خوراک مي تواند از بروز امراضي که به دليل وجود الودگي هاي
مختلف در غذاي دام پديد مي ايد جلوگيري نمايد.
براي ايجاد شرايط بهره بردار ي اقتصادي از دام بايد مجموعه اي از مواد که در يک نوع علوفه به تنهايي گرد هم نمي آيند با هم مخلوط و آسياب نمود . اين ترکيب کنسانتره اي را تشکيل مي دهد که متشکل از مجموعه اي از مواد غذايي است که قادر است همه عناصر و مواد ضروري بدن دام را در حد نياز آن برطرف ک ند.مواد موجود در کنسانتره عبارتند از انواع پروتئين ها که از موادي چون کنجاله پنبه تامين مي شود، کربوهيدراتها که از غلات و ملاس و تفاله چغندر تشکيل مي گردد، چربي ها ، مواد معدني وانواع ويتامينها.
تعریف، ویژه گیها و مشخصات محصول
معرفی محصولات خوراك هاى علوفه اى و کنسانتره دام
الف - علوفه ها
هرگونه خوراك گيا هى و پرحجم كه ارزش غذايى داشته باشد و خوش خوراك هم باشد، علوفه نام
دارد.
يونجه يابيده : اين علوفه ارزش غذايى زيادى دارد . يونجه به عنوان يك غذاى عالى در تغذيه دام به خصوص براى گاو شيرى استفاده مى شود. پروتئين و كلسيم بالاى اين علوفه نشانه مرغوب بودن آن است. زمان برداشت يونجه وقتى است كه يك سوم بوته ها به گل بنشينند . در جيره غذايى گاو شيرى، بين دو تا چهار كيلوگرم يونجه در روز كافى و مناسب است.
علف باغ : اين علف در تغذيه گاو شيرى و پروارى استفاده مى شود. به دليل داشتن رشت ه هاى بلند،نشخوار دام ها را زياد م ى كند. به علاوه در گاوهاى شيرى باعث بيشترشدن چربى شير مى شود . براى جلوگيرى ازخارج شدن سريع خوراك هاى آردى از بدن دام هاى پروارى از اين علوفه استفاده مى كنند.
كاه به علت خشك و پرحجم بودن، ارزش غذايى زيادى براى دام ها ندارد. از نظر ارزش غذايى، كاه جواز كاه گندم بهتر است . همچنين كاه گندم از كاه برنج بهتر است . براى دام هاى سنگين بهتر است كه كاه به صورت رشته هاى بلند باشد . مصرف كاه بايد كم و به مقدار لازم باشد. هر چه مقدار اين علوفه درجيره غذايى دام ها بيشتر باشد، جلوى هضم و مصرف بيشتر غذا را مى گيرد. بهتر است كاه را هميشه بعد از خوراك هاى ديگر به دام ها داد.
اگر كاه و علوفه هاى مانند آن به صورت غنى شده به دام ها داده شوند . ارزش غذايى بيشتر مى دارند .براى گاوهاى خشك مى توان مقدار بيشترى از اين علوفه در جيره غذايى قرار داد.
سيلوها: براى استفاده بيشتر و بهتر از علوفه هاى خشك و هضم بهتر اين علوفه ها، آنها را سيلو
مى كنند.
ب - خوراك هاى فشرده شده يا كنسا نتره دامى
علوفه هاى آر دى و خوراك هايى كه از رشته هاى كمى تشكيل شده اند ر ا خوراك هاى كنسا نتره اى مى گويند. وقتى مقدار مشخصى از ماده هايى مانند جو، سبوس، تفاله چغندر قند، كنجاله تخم پنبه را با تكميل كننده هاى معدنى و ويتامينى مخلوط كنند، خوراك كنسانتره تهيه مى شود.