نمونه سوالات پیام نور
به فایل سون خوش آمدید

جهت استفاده بهتر از گوگل کروم استفاده نمایید.

منو كاربري
تبلیغات

سیلویکا

Image result for ‫سیویلیکا‬‎

نرم افزار آموزشی شهاب

فایل های بیشتر
آمار
تعداد دانلود فايل : 0 دانلود
امتیاز فایل : 1 امتیاز
بازدید : 100 مرتبه
گزارشات سايت

فايل هاي رايگان:
    1,657 فايل
فایل های غیر رایگان :
    5,442 فايل
فایل های ويژه:
    204 فايل
مجموع كاربران ويژه :
    0 كاربر
مجموع کاربران عادي :
    6,265 كاربر
adsads
مقاله در مورد اعضای بدن انسان
مقاله در مورد اعضای بدن انسان
تاریخ ارسال : 21 /04 /1394
دسته بندي: پابان نامه - پروژه - مقاله - تحقیق
حجم فایل : 411.75 كيلوبايت
فرمت فايل هاي فشرده : word
تعداد صفحات : 53 صفحه
امتیاز : 1




قیمت : 1,800 تومان



توضیح :

عنوان

اعضای بدن انسان

 

فهرست مطالب
● مقدمه 1
● تکامل مغز در مهره داران 1
● ساختار مغز 2
▪ پرده میانی : 2
▪ پرده خارجی : 2
▪ مخ 2
▪ مخچه 3
▪ بصل النخاع 3
▪ بطنهای مغزی 4
● بیماریهای مغزی 4
▪ فلج اطفال یا پلیومیلیت 4
▪ مننژیت مغزی 4
▪ آنسفالیت 5
▪ بیماری هاری 5
غذای مغز 5
تفاوتهای نیمكره چپ و راست مغز 7
نیمكره راست: 7
نیمكره چپ: 8
* تحلیل گر-پیروی از منطق. 8
تفاتهای مغز زنان و مردان: 9
حقایقی اعجاب انگیز درباره مغز انسان 11
● اطلاعاتی در مورد مغز 13
قلب 14
قلب چگونه کار می کند 15
شریانهای کرونری 16
گشادی قلب 17
● علل ضخیم‌شدن عضلات قلبی 17
● علل گشادی حفره قلب 18
● اثرات بزرگی قلب بر سلامت 18
● آیا درمان بزرگی قلب ضروری است؟ 19
● درمان قلب بزرگ 19
● علایم قلب بزرگ 20
قفسه سینه 20
دنده‌ها 21
مهره‌های شرکت کننده در ساختمان قفسه سینه 21
تغییر شکل قفسه سینه 24
ستون مهره‌ها 24
دیسکهای بین مهره‌ای 25
سطوح مفصلی مهره‌ها 25
شبکه اعصاب 25
نخاع 25
آسیب‌های پشت 26
دستگاه گوارش 28
دهان 29
معده و مری 29
روده کوچک 30
روده بزرگ 31
استخوان‌بندی انسان 32
نقش اسکلت آدمی 32
استخوانهای سر 33
استخوانهای تنه 33
قفسه سینه 33
استخوانهای دست و پا 34
استخوان شانه 34
استخوان نیم‌لگن 34
استخوان دست 34
استخوان پا 35
رشد و نمو استخوان 35
معده 36
دانستنی‌های معده 36
● همسایگان معده 36
● معده چکار می‌کند؟ 37
● هضم غذا در معده 37
▪ هضم شیمیایی 37
● شیره معده کی ترشح می‌شود؟ 38
● وقتی گرسنه‌ایم 38
● معده و چاقی 39
● زخم معده از کجا می‌آید؟ 39
● زخم معده و رژیم غذایی 40
● باكتری‌های ساکن معده 40
● الفبای معده 41
● سیگار و زخم معده 42
▪ تُرش نکنید! 42
● معده ناپلئونی 43
روده کوچک و بزرگ 44
● همسایه‌های روده 44
● شرح وظایف روده بزرگ 45
● روده‌های این و آن 46
● IBS یا زمانی برای طغیان روده‌ها 46
● و اما سرطان روده بزرگ 47
● آب ریختن در آسیاب سرطان 47
کبد پالایشگاه بدن 48
● یک مطلب جالب درباره کبد 51
● راه‌های محافظت از کبد 51
 
 
مغز انسان
● مقدمه
دستگاه عصبی مرکزی قسمتی از دستگاه عصبی است که در درون محفظه‌ای استخوانی به نام استخوان جمجمه و ستون فقرات قرار گرفته است و شامل مغز و نخاع می‌باشد. از نظر ساختمانی در سیستم اعصاب مرکزی دو قسمت به نامهای ماده سفید و ماده خاکستری قابل تشخیص می‌باشد. مغز شامل قسمتهای متنوعی است که هر کدام از آنها در عین حال که با یکدیگر در ارتباط هستند کارهای متفاوتی را انجام می‌دهند.
 
● تکامل مغز در مهره داران
در ماهیهای اولیه و دوزیستان ، نخاع و مغز در یک راستا قرار دارند. ولی در سایر مهره داران بویژه در پستانداران بین مغز و نخاع یک خمیدگی پدید آمده است که در پستانداران عالی به ۹۰ درجه می‌رسد. این خمیدگی ناشی از حجم زیاد نیمکره‌های مخ است. حجم مغز بویژه نیمکره‌های مخ در مهره داران اولیه رشد اندکی دارد. ولی در مهره داران عالی وسعت زیادی دارد.
سطح نیمکره‌های مخ در مهره داران اولیه تا پستانداران اولیه صاف ، ولی در پستانداران عالی بویژه انسان چین خوردگی فراوان دارد. مغز آدمی بزرگترین مغزها نیست اما وزن آن نسبت به جثه آدمی بیشترین است و با در نظر گرفتن سایر شرایط بهترین مغز است. مغز مهره داران در دوران جنینی دارای سه قسمت اولیه به نامهای مغز پیشین ، مغز میانی و مغز تحتانی است. از این قسمتها بتدریج بخشهای مختلف مغز پدید می‌آیند.
 
● ساختار مغز
مغز در داخل استخوان جمجمه و نخاع در داخل ستون فقرات جای گرفته‌ است. سه پرده که در مجموع مننژ نامیده می‌شوند، مغز و نخاع را از اطراف محافظت می‌کنند.
▪ پرده داخلی :
پرده داخلی چسبیده به مغز و نخاع بوده و کار تغذیه بافت عصبی را انجام می‌دهد.
▪ پرده میانی :
پرده میانی عنکبوتیه نام دارد که به پرده خارجی چسبیده و از پرده داخلی کم و بیش فاصله دارد.
▪ پرده خارجی :
از بافت پیوندی محکم تشکیل شده و به استخوانهای محافظ چسبیده است.
در فاصله بین عنکبوتیه و پرده داخلی مایع شفافی قرار گرفته است که از ترشحات رگهای خونی است. این مایع را مایع مغزی-نخاعی می‌گویند و کار آن محافظت از بافت عصبی است.
▪ مخ
مخ بزرگترین قسمت مغز است و دارای دو نیمکره است که توسط رشته‌های عصبی محکم و سفید رنگی بهم متصلند و ارتباط دو نیمکره نیز از طریق همین رشته‌های عصبی صورت می‌گیرد. قسمت سطحی مخ ، خاکستری رنگ است و قشر مخ نامیده می‌شود. قشر مخ در انسان به علت وسعت زیاد خود و جای گرفتن در فضای محدود حالت چین خورده دارد. در زیر قشر مخ ماده سفید رنگی وجو دارد که از اجتماع رشته‌های عصبی میلین دار تشکیل شده است و این رشته همان دنباله‌های نورونهایی هستند که در قشر خاکستری با سایر قسمتهای دستگاه عصبی قرار دارند.
علاوه بر قشر مخ چند هسته خاکستری در بخش سفید آن وجود دارد که مهمترین آنها غده تالاموس و غده هیپوتالاموس است. هر قسمت از قشر خاکستری کار ویژه‌ای انجام می‌دهد. مراکز مربوط به دریافت و تفسیر اطلاعات رسیده از اندامهای حسی مختلف مانند چشم و گوش و پوست در این قسمت است. قسمتی از قشر خاکستری مرکز حرکات ارادی است. مخ مرکز احساسات ، فکر کردن و حافظه است. نیمکره چپ مخ حرکات طرف راست و نیمکره چپ بدن حرکات طرف راست بدن را کنترل می‌کنند. هر نیمکره کارهای ویژه‌ای را نیز انجام می‌دهد.
نیمکره چپ در زبان آموزی ، یادگیری ، تفکر ریاضی و منطق ، تخصص دارد. نیمکره راست انجام دادن کارهای ظریف هنری ، موسیقی را کنترل می‌کند. تالاموسها مرکز تقویت پیامهای حسی مانند چشم ، درد و ترس هستند و پیامهای حسی را قبل از اینکه به قشر مخ برسند تقویت می‌کنند. هیپوتالاموس مرکز تنظیم اعمال مختلفی از جمله گرسنگی ، تشنگی ، خواب و بیداری و دمای بدن است.
▪ مخچه
مخچه قسمتی از مغز است که در پشت و زیر مخ قرار دارد. مخچه دارای دو نیمکره است، اما چین خوردگیهای سطحی آن کم عمق تر و منظم تر است. قسمت سطحی مخچه را ماده خاکستری پوشانده است. مخچه بوسیله دسته تارهای عصبی به بقیه قسمتهای دستگاه عصبی مربوط است. مخچه در کار کنترل فعالیتهای ماهیچه‌ای به مخ کمک می‌کند.
مخچه پیامهای حرکتی را قبل از اینکه به اندامها بروند تقویت می‌کند. در نتیجه حرکات نرمتری از بدن سر می‌زند. حفظ تعادل بدن نیز به عهده مخچه است. برای اینکار چشمها و گوش داخلی وضعیت بدن را به مخچه خبر می‌دهند و مخچه ، ماهیچه‌ها را طوری کنترل می‌کند، که تعادل برقرار بماند. در مجموع کارهایی که مخچه انجام می‌دهد همگی غیر ارادی هستند.
▪ بصل النخاع
بصل‌النخاع پایین ترین مرکز عصبی واقع در استخوان جمجمه است. انتهای بصل‌النخاع به نخاع مربوط است. بیشتر بصل‌النخاع از ماده سفید و رشته اعصابی تشکیل شده است که میان نخاع و مغز قرار دارد. بصل‌النخاع فعالیت اندامهای داخلی بدن مانند قلب ، ششها و اندامهای گوارشی را اداره می‌کند. به همین دلیل یکی از مهمترین اجزای مغز است و آسیب وارده به آن مرگ را به دنبال دارد. مغز ۱۲ جفت عصب دارد. این اعصاب با اندامهای مهمی ارتباط دارند.
▪ بطنهای مغزی
در جریان تکامل مغز از لوله عصبی جنینی ، حفره مرکزی لوله عصبی در ۴ ناحیه متسع شده و بطنهای مغزی را بوجود می‌آورد. بطنهای مغزی عبارتند از: بطنهای جانبی شامل دو بطن و هر کدام در یکی از نیمکره‌های مغزی ، بطن سوم در ناحیه تالاموس و بطن چهارم در محل بصل‌النخاع و پل مغزی.
▪ مایع مغزی-نخاعی
سیستم عصبی مرکزی در درون مایعی به نام مایع مغزی-نخاعی قرار گرفته که این مایع هم به عنوان ضربه‌گیر سیستم عصبی مرکزی را در مقابل ضربات مکانیکی حفظ می‌کند و هم برای فعالیتهای متابولیکی آن ضروری است. حجم این مایع که از رگهای خونی بافت مغز منشا می‌گیرد بین ۱۵۰ - ۸۰ میلی‌لیتر متغیر است.عدم باز جذب این مایع و تجمع آن در بطنهای مغزی منجر به شرایطی به نام هیدروسفالی می‌گردد که می‌تواند باعث آسیب پارانشیم مغز گردد.
 
● بیماریهای مغزی
عامل بیماریهای عفونی مراکز عصبی ، باکتریها ، ویروسها و یا موجودات زنده میکروسکوپی دیگرند. در بعضی از این بیماریها مراکز عصبی خونی می‌شوند و در برخی دیگر سموم میکروبها که در جای دیگر بدن مستقر می‌شوند، به مراکز عصبی می‌رسند و آنها را دچار مشکل می‌کنند.
▪ فلج اطفال یا پلیومیلیت
عامل این بیماری نوعی ویروس است که از طریق غذا و آبی که به مدفوع شخص بیمار آلوده باشند، به شخص سالم سرایت می‌کند. ویروس به نخاع می‌رسد و در آنجا به جسم سلولی نورونهای حرکتی آسیب کلی می‌رساند، و ماهیچه‌های تحت کنترل آنها فلج می‌شوند. با استفاده از واکسن می‌توان به راحتی از ابتلا به این بیماری جلوگیری کرد.
▪ مننژیت مغزی
در اثر عفونت پرده‌های مننژ مغز یا نخاع حاصل می‌شود. انواعی از باکتریها باعث این بیماری می‌شوند. یک نوع از این باکتریها به نام مننگوکوک است. علایم بیماری مننژیت به طور ناگهانی بروز می‌کند. حرارت بدن دردناک می‌شود. مننژیت بیماری خطرناکی است و در صورت تاخیر در معالجه باعث مرگ می‌شود.
▪ آنسفالیت
آنسفالیت یک بیماری ویروسی است. ویروس در بخشهای خاکستری مغز مانند بصل‌النخاع و مغز میانی جایگزین می‌شود. ویروسهای سرخک و اوریون نیز ممکن است به مغز برسند و آنسفالیت ایجاد کنند. آنسفالیت ممکن است حاد یا مزمن باشد. در حالت حاد سردرد ، حالت خواب آلودگی در روز و دوبینی عارض می‌شود.
▪ بیماری هاری
میکروب این بیماری نوعی ویروس است که با گاز گرفتن سگ ، گربه وارد بدن آدمی می‌شود. از زمان گاز گرفتن تا بروز بیماری ۱۵ روز تا دو ماه طول می‌کشد.
 
غذای مغز
با تغذیه مناسب عملكرد مغز خود را افزایش داده و ظرفیت هوشی و حافظه خود را بهبود بخشید:
۱- در طول روز آب فراوان بنوشید.
۲- جهت اكسیژن رسانی به مغزتان ورزش كنید.
۳- ویـتـامینها و مواد معدنی در رشد و عملكرد صحیح مغز بسـیار حــائز اهمیت میباشند. در این میان ویتامینهای B كـمـپـلــكس، A ،C ،E و مـواد مـعـدنی سدیـم، پـتـاسیـم، مـنــیزیوم، منگنز، آهن، كلسیم و روی از اهمیت بیشتری برخوار میباشند.
* كاهش ویتامین B۱ (تیامین) میتواند منجر به سردرگمی و گیجی گردد. این ویتامین در سبوس گندم، حبوبات، آجیل، غلات و گوشت موجود میباشد.
* ویتامین B۲ (ریبوفلاوین) به افزایش قدرت حافظه شما كمك شایانی میكند. این ویتامین را میتوانید در جگر، شیر، بادام، سبزیجات سبز رنگ، نان و غلات بیابید.
* ویتامین B۶ (پیریدوكسین) حافظه درازمدت را بهبود میبخشد. این ویتامین در غلات، نان، اسفناج و موز موجود میباشد.
* برای تامین ویتامین A از كاروتن موجود در سبزیجات برگدار سبزرنگ و میوه های زرد و نارنجی رنگ استفاده كنید.
* آهن (گلبول قرمز را قادر میسازد تا اكسیژن را سرتاسر بدن انتقال دهد) در سبزیجات برگدار سبزرنگ، كشمش، بادام زمینی، تخم مرغ، جگر، گوشت لخم و سویا موجود میباشد.
* برای بهبود حافظه و تمركز خود: روی مصرف كنید. روی در غذاهای دریایی مانند ماهی و صدف خوراكی، غلات و حبوبات موجود میباشد.
۴- بمنظور افزایش هوشیاری ذهنی خود از ماست كم چرب و شیر بدون چربی استفاده كنید.
۵- كافئین: در شكلات، نوشابه های معمولی، چای و قهوه موجود میباشد. كافئین سبب افزایش تمركز، تسریع واكنشها و روند اندیشیدن میگردد. اما در مصرف آن زیاده روی نكنید نوشیدن دو فنجان قهوه در روز كافی میباشد. مصرف بیش از ۲ فنجان در عملكرد مغز تاثیری نخواهد داشت.
۶- توت فرنگی مصرف كنید.
۷- از مواد غذایی حاوی لسیتین (LECITHIN) مصرف كنید. لسیتین فسفولیپیدی است كه در عملكرد صحیح مغر نقش دارد. لسیتین در تخم مرغ، لبنیات و گوشت موجود میباشد.
۸- در مصرف گلوكز (قند) توازن برقرار سازید. منبع اصلی انرژی مغز از گلوكز میباشد. نواسانات شدید گلوكز در خون میتواند منجر به سرگیجه، تشنج و غش گردد. سعی كنید كربوهیدراتها را عصر هنگام مصرف كنید تا شب راحت به خواب روید.
۹- از آنجایی كه %۶۰ مغز از چربی تشكیل یافته است بنابراین مصرف اسیدهای چرب همچون امگا ۳ (OMEGA ۳) در عملكرد بهینه مغز نقش حیاتی دارد. امگا ۳ در ماهی به وفور یافت میشود. فقدان امگا ۳ موجب كاهش ضریب هوشی، كاهش قدرت حافظه و افسردگی میگردد.
۱۰- پروتئین ها را حتما در رژیم غذایی خود بگنجانید. زیرا در عملكرد صحیح نورونهای مغز حیاتی میباشند.
۱۱- اندیشیدن یك فرایندی زیست شیمی میباشد. برای آنكه سلولهای مغزی قادر باشند با یكدیگر ارتباط برقرار سازند نیاز به انتقال دهنده های عصبی و یا همان نوروترنسمیترها دارند. این انتقال دهنده های عصبی به عنوان حامل، پیام یك نورون را به نورون دیگر منتقل میكنند. انتقال دهنده های عصبی از اسیدهای آمینه تشكیل یافته اند. مهمترین انتقال دهندگان عصبی سیستم عصبی استیل كولین، دوپامین و سروتونین نام دارند. بنابراین وجود این مواد در عملكرد مغز شما بسیار حیاتی میباشند. زرده تخم مرغ، بادام زمینی، جگر، گوشت، ماهی، شیر، پنیر و سبزیجات غنی از استیل كولین میباشند. پروتئینهای گوشت، شیر، سویا، ماهی و آجیل نیز غنی از دوپامین میباشند. كربوهیدراتهای سیب زمینی، ماكارونی، نان و غلات نیز غنی از سروتونین میباشند.

 

 


  گزارش تخلف  |  افزودن به فایل های من | jikjik | تاریخ ارسال : 21 /04 /1394

نظرات کاربران :

نظری توسط کاربران ثبت نشده است.
شما هم می توانید در مورد این فایل نظر دهید.
کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این محصول در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این محصول دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.
کاربر گرامی چنانچه تمایل دارید، نقد یا نظر شما به نام خودتان در سایت ثبت شود، لطفاً لاگین نمایید.