نمونه سوالات پیام نور
به فایل سون خوش آمدید

جهت استفاده بهتر از گوگل کروم استفاده نمایید.

منو كاربري
تبلیغات

سیلویکا

Image result for ‫سیویلیکا‬‎

نرم افزار آموزشی شهاب

فایل های بیشتر
آمار
تعداد دانلود فايل : 0 دانلود
امتیاز فایل : -17 امتیاز
بازدید : 747 مرتبه
گزارشات سايت

فايل هاي رايگان:
    1,657 فايل
فایل های غیر رایگان :
    5,442 فايل
فایل های ويژه:
    204 فايل
مجموع كاربران ويژه :
    0 كاربر
مجموع کاربران عادي :
    6,262 كاربر
adsads
تاریخچه بازی های المپیک در دوره باستان و نوین
تاریخچه بازی های المپیک در دوره باستان و نوین
تاریخ ارسال : 13 /06 /1394
دسته بندي: پابان نامه - پروژه - مقاله - تحقیق
حجم فایل : 211.68 كيلوبايت
فرمت فايل هاي فشرده : word
تعداد صفحات : 32 صفحه
امتیاز : -17




قیمت : 1,700 تومان



توضیح :

عنوان

تاریخچه بازی های المپیک در دوره باستان و نوین

 

فهرست مطالب
مبدأ بازیها 1
المپیک یونان باستان 3
المپیک باستانی یونانیان 3
بازیهای المپیك باستان 5
طبقه بندی زورآزمائیها 6
نخستین قهرمان در دل تاریخ 6
پيدايش بازيهای نوين   رنسانس 7
تاریخچه المپیک نوین 8
اهداف نهضت المپیك 9
منشور المپیک 9
كمیته بین المللی المپیك 9
معنا و مفهوم پرچم المپیك 10
معنا و مفهوم شعار المپیک 10
معنا و مفهوم آتش المپیك 11
بازی‌های المپیک 12
دوران باستان 13
رشد 14
عضویت 14
مشکل‌های المپیک 15
جنگ 15
انتقام 15
تروریسم 15
سیاست 15
تحریم 16
داروهای نیروزا 17
جنبش المپیک 18
نکوهش 18
جشن‌ها 19
مراسم بازگشایی 19
[مراسم پایانی 20
اهدای مدال 21
] نمادهای المپیک 21
رشته‌های ورزشی در المپیک 22
دوستاری و حرفه‌ای گری در المپیک 22
قهرمانان و مدال‌آوران المپیک 24
رده‌بندی مدال فردی در تمام دوره‌ها 25
رده‌بندی مدال کشوری 25
میزبانان 25
 
مبدأ بازیها 
هرچند اکثر مردم بر اين باور بودند که بازی های المپيک در سال ٧٧٦ قبل از ميلاد در المپيا آغاز شد، اما تحقيقات تازه اين تصور را به وجود آورده که اولين دوره های بازی های المپيا دويست سال پيش از آن برپا شده بود. 
نخستين دوره رسمی بازيهای المپيک 776 سال پيش از ميلاد مسيح برگزار شد
اما يونانی ها هزاران سال پيش از بازی های المپيک تجليل از خدايانشان از راه بازيهای ورزشی را شروع کرده بودند. بعضی باستان شناس ها معتقدند اولين بازی ها بخشی از آداب پرستش گايا، خدای زمين در آئين های باروری، در حدود ٣٥٠٠ سال پيش بوده است. 
بازی های المپيک در سال ٤٣٥ ميلادی، وقتی امپراطور تئودوسيوس عبادت بت ها را ممنوع کرد، به پايان رسيد. ادامه بازی هائی که وقف زئوس، خدای بت پرست ها بود، بدون معبد او امکان نداشت 
 اين بخش از "المپيک های باستانی" تجسسی خواهیم داشت  در زمينه های مذهبی و افسانه هايی که در اطراف بازی های المپيک ساخته شده انددر زمينه های مذهبی و افسانه هايی که در اطراف بازی های المپيک ساخته شده اند. 
 
شالوده ها 
 
در ميانه المپيا معبد زئوس قرار داشت، و در ميانه معبد، مجسمه زئوس که يکی از عجائب هفتگانه جهان باستان بود. اين مجسمه را که بيشتر از دوازده متر ارتفاع داشت که ايدياس مجسمه ساز از عاج و طلا ساخته بود. 
 
معبد زئوس، محل برگزاری بازيهای المپيک باستانی
يکی از داستان های شروع بازی های المپيک اين است که اعقاب هرکول نخستين دونده های اين مسابقات بودند. بنا به اين روايت اندازه استاديوم المپيک فاصله ای بود که هرکول می توانست در يک نفس بدود. 
آمادگی 
اين بخش نگاهی داریم به مراحل آماده شدن ورزشکاران و برگزارکنندگان مسابقات باستانی المپيک پيش از شروع بازی ها. 
يک ماه قبل از مسابقات برای اين که ورزشکارها و تماشاگران بتوانند در امنيت به المپيا سفر کنند در تمام سرزمين های يونانی اعلام ترک مخاصمه المپيک می شد. 
بازيها را فقط مردها می توانستند ببينند و تنها مردها اجازه شرکت در مسابقات را داشتند. با نزديک شدن بازيها يک شهرک از چادرها در المپيا برپا می شد. اين شهرک که محل زندگی ورزشکارها و ميهمانان المپيک بود کم آب و فاقد تسهيلات بهداشتی بود. 
ورزشکارهای يونان باستان مثل همتاهای امروزی شان تمرينات را بسيار جدی می گرفتند و از رژيم های غذائی خاصی پيروی می کردند. تمرين ها در ورزشگاهی که به آن ژيمنازيوم می گفتند و معنايش "برهنه خانه" است انجام می شد. 
  المپیک یونان باستان  
بازی های المپیک که به عنوان بزرگترین جشنواره ورزشی هر چهار سال یکبار در یک کشور دنیا برگزار می شود با آنکه در روزگاران گذشته بسیار دور که پیشرفت های علم و صنعت تا این اندازه نبود و همه چیز ابتدایی می نمود تفاوتی بسیاری یافته که این دگرگونی در زمینه های گوناگون را حتی در صد ساله اخیر می توان دید. 
آنچه در سال 1896 میلادی در آتن به نام بازی های جدید المپیک برگزار شد با آنچه در مونیخ، مونترال، مسکو و لس آنجلس انجام شد، قابل قیاس نیست. 
پژوهشگران بیش از یک قرن است که در زمینه پیدایش بازی های باستان در یونان به کاوش پرداخته و همه ساله صد ها کتاب و رساله و فیلم تهیه و تدوین کند ولی خلاصه کلام اینکه نویسندگان دهه اول آنچه به رشته تحریر درآورده اند امروز هم معتبر و پا برجا است زیرا زمینه تحقیق وقتی بر یک مدار باشد و گذشته به درستی روشن نباشد، نتایج حاصله نیز هم شکل و یکسان خواهد بود و به ناچار از همان گذرگاه ما هم این مراسم سنتی و باستانی را مورد تحلیل قرار می دهیم. 
المپیک باستانی یونانیان 
از جشنهای معروف یونانیان جشن المپیك بوده است كه اغلب بخاطر پیروزی در جنگ یا بزرگداشت روزهای تولد و مرگ پادشاهان و بزرگان در هر 4 سال یكبار برگزار می شد. 
آن مسابقه ها در حدود هزار و دویست سال بدون اینکه حتی یک وقفه در جریان مسابقات ایجاد شود ادامه داشته است. در این شرایط باید گروهی را به نظر آوریم که هر چهار سال یکبار گرد هم می آیند اینان از همه نقاط یونان و تمام مدیترانه به دشت «المپیا» روی می آورند و تنها ورزشکاران شرکت کننده نبودند عده ای هم مردان برجسته دیار خود بودند. 
همانطور که گفته شد المپیك باستان در محلی بنام المپیا برگزار می شد. المپیا پناهگاه مقدس اساطیر یونان بوده است كه بر قله های كوه المپیوس قرار داشته است. 
کوه المپ" بلندترين قله يونان با بلندای 2985 متر که قله آن در سراسر سال پوشيده از ابرهای گوگردی بوده و همين حالت ابهام آميز برای مردم يونان مرموز بوده است. 
در دامنه اين کوه دره ای سبز و خرم به نام "کرونوس" است که مردم را برای تفريح جلب می کرد. "کرونوس" در گمان مردم خدايی بزرگ بود. بعدها زئوس يا ژوپيتر پسر کرونوس ناميده شد. 
يونان کشوری بود با چند دولت شهر که بيشتر اوقات با يکديگر در جنگ بودند. اين مردم هر سال در بهار به دره کرونوس می رفتند و در آنجا با هم در صلح به سر می بردند. 
اين دولت شهرها را هر کدام معبدی بود که در دامنه آن به ستايش می پرداختند و نيايش را با بازيهای ورزشی تکميل می کردند. چون از جنگ های بی شمار خسته شده بودند و آرامش را در دره کرونوس می ديدند، بر آن شدند تا به صورت صلح آميز نيايش خود را در دامنه المپ برگزار کنند، با اين توافق که در آن هنگام جنگی نباشد. 
همچنین محلی كه بازی ها در آنجا برگزار می شد به علت موقعیت خاص جغرافیائی افراد زیادی را بسوی خود جلب می كرد و به همین سبب افراد در مجاورت یكدیگر به مفهوم واقعی صمیمیت و دوستی پی می بردند و با یكدیگر همكاری بیشتری می كردند. در گوشه میدان المپیا گذرگاهی به نام «کریپت» که معنی آن «گذرگاه پنهان» است وجود داشت که به استادیوم می رسد بر روی دیوار ها آثاری از مجسمه های گچی دیده می شود از این کوچه هزاران ورزشکار عبور کرده اند که حالا دیگر آثاری از آنان نمی توان یافت. 
در کنار میدان مسابقه چهار دیوار سر پوشیده ای وجود داشته که کشتی گیران در آنجا به بدن خود روغن زیتون مالیده و خود را آماده می ساخته اند. این سالن با میدان مرتبط بود و در کنار آن منبع کوچکی قرار داده بودند تا کشتی گیران بدن های آغشته به شن نرم و روغن را شست و شو دهندو پاک کنند و از دالان ها و کوچه های سر بسته می گذشته اند. 
مراسم جشن با تشریفات خاص از جمله رژه ورزشكاران و مسابقه های ورزشی توأم با مسابقه های موسیقی و هنری انجام می شد. هنرمندان، نویسندگان، خطیب ها، شاعران و موسیقیدانان ارزشی مخصوص داشته و مورد توجه مردم بودنده اند. آخرین گروه که به بازی ها روی می آوردند، کاسبکار ها و دستفروشان و دوره گرد ها بودند که فرآورده های خود را عرضه می کردند و در حقیقت برپا کنندگان بازارهای فصلی بودند. 
یک اجتماع شکل یافته از مردم های دور و نزدیک، با لهجه های متفاوت (یونانی ها ایتالیائی ها و سیسیلیها) تابع نظمی خاص بودند. بازار ادبیات و موسیقی رونق داشته و دیپلماسی ویژه ای ارتباط ریشه داری را بین اقوام مختلف بسط می داده است. البته هدف اصلی این جشن ها حفظ تندرستی و پرورش بدن نبود، بلكه از تشریفات مذهبی توأم با عملیات بدنی بخاطر پیروزی های جنگی خود انجام می دادند ولیكن با وجود این هدف، رهبران و اداره كنندگان آن زمان دریافته بودند كه انجام جشن های المپیك نقش بزرگی را در رفع اختلافات داخلی و خارجی ایفا می کند و چه بسا پادشاهان نقاط مختلف در این مراسم گرد هم جمع می شدند و تمامی اختلافات خود را فراموش و كنار می گذاردند. 
 بازیهای المپیك باستان  
بازیهای المپیك باستان ابتدا فقط در یونان انجام می شد و تنها یونانیان اصیل می توانستند در آن شركت كنند و برای قرنها مسئله اخلاق بدقت مورد نظر و توجه بود و چون جنبه مذهبی آن برجنبه ورزشی ترجیح داشت لذا از حضور افرادی كه دارای سوء پیشینه و انجام جنایات و خلافكاری های اخلاقی بودند جلو گیری می شد و گاهی از شركت بستگان آنها نیز ممانعت می كردند. ورزشکاران جوان مجاز بوده اند که وارد میدان شوند و آمادگی خود را برای نوعی کشتی گیری اعلام دارند و در سوی دیگر میدان ورزش های سبک صورت می گرفته است. 
همچنین در ابتدا زنها را حتی برای تماشای بازیها نیز راه نمی دادند، لذا نام زنی بنام "هیپو دامیاری" بخاطر تلاشی كه برای شركت بانوان در المپیك مبذول داشت بعنوان مؤسس المپیك بانوان باید همواره بخاطر داشت. 
در بازیهای المپیك ابتدا داوران سوگند یاد می كردند كه مقررات را با رعایت عدالت و در نظر گرفتن جنبه انصاف و حقیقت به مرحله اجرا در آورند، سپس ورزشكاران سوگند یاد می كردند كه تابع قوانین و مقررات بوده و از اصول المپیك تبعیت كنند و بعد از آنكه ورزشكاران رژه می رفتند بازی ها آغاز می شد. در پایان به هر یك از برندگان علاوه بر تاج گلی كه بر سرشان می نهادند، یك شاخه نخل می دادند و مراسم اختتام بصورت شكرگذاری و نیایش پایان می یافت. 
جوانان 4 سال تمرین می کردند تا در جشن «المپیا» به پیروزی برسند، تاج زیتون بر سر نهند و شاعران در مدح آنان قصیده بخوانند مجسمه سازان به طرز شگفت آور مجسمه آنان را از مرمر و سنگ های سخت بتراشند و نامشان باقی بماند. 


  گزارش تخلف  |  افزودن به فایل های من | jikjik | تاریخ ارسال : 13 /06 /1394

نظرات کاربران :

نظری توسط کاربران ثبت نشده است.
شما هم می توانید در مورد این فایل نظر دهید.
کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این محصول در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این محصول دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.
کاربر گرامی چنانچه تمایل دارید، نقد یا نظر شما به نام خودتان در سایت ثبت شود، لطفاً لاگین نمایید.