جهت استفاده بهتر از گوگل کروم استفاده نمایید.
ذرت(Zea mays)
گياهي تك لپه و يك ساله ازخانواده گرامينه است كه داراي تنوع فنوتيپي بسيار زيادي است. ذرت پس ازگندم و برنج، مهم ترين ماده ي غذايي دنيا را تشكيل مي دهد. طبق گزارش سازمان خوار و بار جهانی( فائو) بین محصولات زراعی از نظر عملکرد و میزان تولید در دنیا رتبه اول و از نظر سطح زیر کشت مقام سوم (بعد از برنج و گندم) را دارد. ذرتبراىتكميلچرخةزندگىوتوليد محصول مناسبو رسیدن به عملکرد مطلوب نیاز به عناصرغذایی و فعالیت مناسب ترکیبات هورمونی درون گیاه دارد، ساليسيليكاسيدهم يك هورمون مهم گياهي است كهدر متابوليسم گياهان نقش كليديدارد. اسید سالیسیلیک یک فنل گیاهی و طبیعی است كه به عنوان یک مولکول سیگنال درون زا، داراي اثرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی، کهباعث مقاومت در برابر بیماری مي شود و تنظیم كننده رشد است.در گیاه آرابیدوپسیس، اسید سالیسیلیک باعث شده است كه عملکرد را افزايش و از طريق القاء آنتی اکسیدان هاپاسخ دفاعی درگياه بوجود آورد. همچنین نشان داده شده که تجمعاسید سالیسیلیکدر برگتوتون و تنباکو در طول رويش استرس اکسیداتیو كاهش يابد. ازجملهعواملیکهعملکردذرترابهشدت تحتتأثیرقرارمی دهد،وجودعلف هاي هرز است که به طرق مختلف به ویژهرقابتباگیاه زراعی موجبکاهش عملکرد می شود.اثرعلف هاي هرز در کاهش عملکرد ذرت بسته بهشرایط، بین25تا75درصدگزارششدهاست. مدیریتعلمي علفهای هرز دراراضي کشاورزی کشور،تولید پایدار را تضمین مينماید وجهت نیلبه اینهدف شناسایي وپژوهش جنبههای مختلف علم علف های هرزضروری است. کنترل علفهای هرز به ویژه در مراحل نخستین رشد ذرت به خصوص درمناطق خشک دارای اهمیت ویژهای است. استفاده از علفکش های جدید و سوق دادن تحقیقات در جهت استفاده حداقل از مواد شیمیایی با کاربرد علف کش های قوی و موثر با دوز مصرفی کمتر، اثرات مخرب کمتر بر محیط زیست و کنترل توام علف های هرز با یک بار سمپاشی و کاهش هزینه ها همیشه مد نظر می باشد.